Γυμνάσιο

Το Γυμνάσιο είναι κάτι νέο για τα παιδιά. Για πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωπα με το κλίμα των εξετάσεων και με τον όγκο των μαθημάτων στα οποία πρέπει να ανταπεξέλθουν. Στο Πρόσημο βοηθάμε να μπουν οι πρώτες βάσεις για το Λύκειο, να αναπτυχθεί ο τρόπος σκέψης των παιδιών, να συστηματοποιήσουν την μελέτη τους και να αποκτήσουν μαθησιακή συνείδηση, υποδομή και φιλοσοφία καλού μαθητή.

Α’ Λυκείου

Η Α’ Λυκείου είναι καθοριστική τάξη για την εξέλιξη του παιδιού και την μετέπειτα πορεία του. Τα θέματα των πανελληνίων των τελευταίων ετών αποδεικνύουν όλο και πιο πολύ την σημασία της συνολικής αντιμετώπισης των Λυκειακών τάξεων. Γι αυτό το λόγο, στόχος μας είναι να κατανοήσει το παιδί όσο πιο καλά μπορεί, τις ενότητες που είναι προ-απαιτούμενες για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Β’ Λυκείου

Έχοντας χτίσει γερές βάσεις στην Α’ Λυκείου συνεχίζουμε το μαθησιακό οικοδόμημα με την Β’ Λυκείου. Μια τάξη με μεγαλύτερη σύνθεση γνώσεων, υψηλότερης πολυπλοκότητας θέματα και εν τέλη μια τάξη στην οποία το παιδί πρέπει να πάρει αποφάσεις για την κατεύθυνση που θα καθορίσει το μέλλον του. Σ’ αυτή την τάξη αρχίζουμε σιγά σιγά να δίνουμε έμφαση στο μέρος της ύλης που είναι απαραίτητη στην Γ’ Λυκείου ώστε να μην υπάρχουν κενά που θα δυσκολέψουν τους μαθητές τον επόμενο χρόνο.

Παρακάτω φαίνονται οι ομάδες προσανατολισμού που έχει να επιλέξει φέτος ο μαθητής καθώς και τα μαθήματα που αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα.

Ομάδες ΠροσανατολισμούΑνθρωπιστικές ΣπουδέςΘετικές – Τεχνολογικές- Υγείας Σπουδών
ΜαθήματαΑρχαία Ελληνική Γλώσσα και ΓραμματείαΜαθηματικά
Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών (Κοινωνιολογία, Οικονομική Επιστήμη και Πολιτική Επιστήμη)Φυσική

Γ’ Λυκείου

Η τάξη της Γ’ Λυκείου αποτελεί το τελικό και ουσιαστικότερο βήμα, ώστε να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες των υποψηφίων για την εισαγωγή τους σε μια από τις σχολές που επιθυμούν. Μεγάλο ρόλο παίζει σ’ αυτή την τάξη η οργάνωση που θα κάνουμε στην ύλη ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα και να γίνει η έναρξη των επαναλήψεων. Επίσης τα διαγωνίσματα που θα βάζουμε θα μας βοηθάνε στην συνεχή βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών και στον έλεγχο για τυχόν ανάγκη επιπλέον βοήθειας.
Στο τελευταίο αυτό στάδιο της μαθησιακής τους πορείας είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά για ό,τι χρειαστούν, κάνοντας και επιπλέον ώρες διδασκαλίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Στόχος μας να πετύχουν τα παιδιά την σχολή προτίμησης τους.

Παρακάτω έχουμε τις Ομάδες προσανατολισμού ανά επιστημονικό πεδίο και τα μαθήματα που αντιστοιχούν στην κάθε μια.

Επιστημονικά πεδία1ο Επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών)2ο Επιστημονικό πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών)3ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Υγείας)4ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής)
ΜαθήματαΝεοελληνική Γλώσσα και ΓραμματείαΝεοελληνική Γλώσσα και ΓραμματείαΝεοελληνική Γλώσσα και ΓραμματείαΝεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
Αρχαία ΕλληνικάΜαθηματικάΦυσικήΜαθηματικά
ΙστορίαΦυσικήΧημείαΑρχές Οικονομίας
ΚοινωνιολογίαΧημείαΒιολογίαΑνάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ)
0/5 (0 Reviews)